Kinder Trends

Modeblog Online

Warm licht of koud licht? Wat is het beste om te lezen en te studeren

Voor passie of voor werk besteed je vele uren aan lezen. Je begint je zorgen te maken over de gezondheid van je ogen en wilt graag weten welk licht perfect is om te lezen, tussen warm licht  en  koud licht. In dit artikel zullen we proberen deze vraag te beantwoorden en je wat advies geven om vermoeide ogen tijdens het onderzoek te voorkomen. We zullen je helpen bij het kiezen van de beste leeslamp om te studeren. Lezen is tenslotte mooi, maar het moet in de beste omstandigheden voor de ogen gebeuren anders wordt het een echte marteling!

Warm en koud licht: gloeilampen om te studeren

Slecht kiezen tussen warm of koud licht om te studeren verhoogt het risico op gezichtsschade. Als voorkomen beter is dan genezen, lees dan het artikel en ontdek welk type bol voorkomt dat u onherstelbare schade aan jouw ogen toebrengt.

Als je wilt weten welke je moet kiezen tussen warm licht of koud licht, moet je eerst weten dat er  een studie gepubliceerd dat het aantal oogziekten de afgelopen jaren met 12% is toegenomen . Geen algemene oogziekten, maar ziekten veroorzaakt door blootstelling aan lichtbronnen! Het probleem is dat velen bij het inrichten van een kamer of het ontwerpen van een kantoor de plaatsing van de lichtpunten verwaarlozen en zich geen zorgen maken over de juiste verlichting van een kamer. We vergeten in feite dat het type lichtbron dat wordt gebruikt niet alleen invloed heeft op het milieu, maar vooral op de gezondheid van onze ogen, een zeer kostbaar orgaan.

Wat is het beste licht om te lezen en te studeren?

Warme gloeilampen produceren minder UV-straling dan witte gloeilampen en zorgen voor gemoedsrust voor de ogen! In het verleden waren deze bollen niet erg ecologisch, omdat ze gebouwd waren met een gloeidraad die veel energie verbruikte. Gelukkig zijn er tegenwoordig led-lampen die warm licht nabootsen. Kortom, als je een leeslamp nodig hebt  om te studeren, zul je je moeten oriënteren op een warme leeslamp. Hetzelfde geldt als je twijfelt over de keuze van licht om ‘s nachts te lezen.